Tidskapselen

Sant & Usant har produsert kinofilmen ”Til ungdommen” av Kari Anne Moe, som skal vises på kino over hele landet fra 31. august 2012. Filmen følger fire modige ungdom som tør å gripe ordet for å si hva de mener om verden vi lever i. De er alle medlemmer av hvert sitt politiske ungdomsparti og blir på hver sin måte berørt av 22. juli 2011.

Inspirert av filmens hovedkarakterer, Sana, Henrik, Haakon og Johanne ønsket vi å lage en Tidskapselen! Sammen med Riksarkivet og Elevorganisasjonen er vi nå i gang med skape en nasjonal tidskapsel der alle videregående skoleelever er invitert til å være med.

”Tidskapselen Til ungdommen” skal bestå av tanker rundt 22. juli, tanker om Norge i dag og tanker om Norge i fremtiden.

Tidskapselen skal oppbevares av Riskarkivet frem til 2031, da skal den åpnes og gjøres tilgjengelig for publikum og for forskning. Tidskapselen skal både være en gave til fremtidens ungdom, men også fungere som et tillegg til den offisielle historien.

Som et symbol for ”Tidskapselen Til ungdommen” skal Magne Furuholmen lage et kunstverk som skal stå utstilt i Riksarkivet. Utførelsen av kunstverket skal gjøres i samarbeid med noen av elevene som deltar på Tidskapselen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Sant & Usant, Riksarkivet, Elevorganisasjonen og Magne Furuholmen. Fritt Ord støtter prosjektet og Kunnskapsdepartementet stiller seg bak prosjektet og oppfordrer til deltakelse.

Tidskapselen skal arrangeres over hele landet. 22. august går startskuddet ved Fyrstikkalleen skole i Oslo.

Vil din skole være med?

Send mail til: tidskapselen@elev.no

Tidskapsel-turneen

22.august

Fyrstikkalleen skole / Oslo

23.august

Skedsmo videregående / Akershus

Kirkenes videregående / Finnmark

Sentrum videregående / Hedmark

Tvedestrand og Åmli vgs / Aust Agder

Kristiansand Katedralskole / Vest Agder

24.august

Drammen videregående / Buskerud

Gjøvik videregående / Oppland

Breivang videregående / Troms

27.august

Kirkeparken videregående / Østfold

Sandefjord videregående / Vestfold

Nordahl Grieg vgs / Hordaland

Longyearbyen videregående / Svalbard

28.august

Trondheim Katedralskole / Sør-Trøndelag

Levanger videregående / Nord-Trøndelag

Atlanten vgs / Møre og Romsdal

29.august

Bodin videregående / Nordland

Bryne videregående / Rogaland

 

Presselinker, Tidskapselen

Avisa Nordland 

Finnmarken 

Nordland Fylkeskommune 

Klipp fra Dagsrevyen 29. mai

Tidens Krav

Budstikka

Romerikes Blad

Dragkiste

Flere presselinker, bilder og logo for Til ungdommen finner du du her

En utrolig fin og inspirerende «Til ungdommen» dag!

Tusen takk til alle elever og lærere som tok turen til Oslo for å se filmen «Til ungdommen» og å begynne arbeidet med «Tidskapselen Til ungdommen».

Inspirert av hovedkarakterene i «Til ungdommen» lager Sant & Usant «Tidskapselen Til ungdommen». Den skal inneholde brev fra elever over hele landet hvor de deler tanker om 22. juli, Norge i dag og Norge i fremtiden. Riksarkivet skal oppbevare tidskapselen frem til 2031, da skal den åpnes og gjøres tilgjengelig for fremtidens ungdom

29. mai samlet elever og lærere fra hele 16 fylker seg i Oslo for å se en eksklusiv førvisning av filmen» Til ungdommen» og for å sette igang med å lage kunstverket som skal bli symbolet på Tidskapselen. Magne Furuholmen skal lage kunstverket i samarbeid med elevene og inviterte til workshop i eget atelier i Asker. Se bildene fra dagen under.